Loading Evenimente

9 ianuarie 2020 | 19:00 - 20:30

Winter Flow: bodyART & yin yoga

Five Elements
0723 928 558

La început de an va invitam la un ”dans” al celor cinci elemente prin bodyART si yin yoga. Ne vom juca în special cu elementul APA, specific iernii si vom trece prin toate atributele sale, fizice sau subtile: fluid, ludic, static sau dimpotriva dinamic, profund, creativ, senzual si puternic.

bodyART este un program holistic, bazat pe teoria celor cinci elemente din medicina traditionala chineza si pe principiul yin-yang, imbinand exercitii inspirate din yoga, qigong, tai chi, kinetoterapie, dans, pilates cu tehnici speciale de respiratie. Robert Steinbacher, creatorul bodyART, a initiat acest proiect in 1994, pe cand lucra într-un centru pentru copii cu dizabilități. Aceasta experiență prin care ajuta oamenii să descopere bucuria mișcării și să-și recâstige controlul asupra propriului corp , îmbogatită de pasiunea sa pentru coregrafie, a dat naștere componentei vestice, active, “yang” a programului bodyART. Mai târziu i s-a alaturat Alexa Le, practicanta de yoga, qigong, shiatsu, care prin toate aceste forme terapeutice din cultura asiatica si prin prezenta sa feminină întregește conceptul, aducându-i partea“yin”.

YIN Yoga este o practica meditativa, ce îmbina posturi din yoga de traditie indiana cu principii din taoism si medicina chineză traditionala : yin – yang, teoria celor cinci elemente, teoria meridianelor. La nivel fizic, lucreaza mai ales cu sistemul osos si țesuturile conjunctive – articulatii, tendoane, fascii. In acelasi timp, prin forme specifice, ajută energia să circule liber prin meridiane, aducând echilibru in functionarea organelor interne. Menținerea unor posturi blande, la sol, fiecare pentru cateva minute, timp in care urmarim cu atenția respirața și miscarile mai subtile din corp, ne ajută să intram intr-o stare mai profundă de relaxare, sa lasam energia sa circule liber pe meridiane și să aducem pace minții.

Va ghideaza:
DANA MIRZA – instructor de zhineng qigong si taijiquan (tai chi), instructor yin yoga, instructor bodyART
https://www.fiveelements.ro/despre-dana/

Donatie participare: 50 ron/ sesiune
Inscrieri la adresa de email: [email protected] sau prin sms la numarul de telefon 0723928558.

Va recomandam sa aveti îmbracaminte lejera. Exista saltele de yoga la Hermitage, insa daca doriti va puteti aduce si propria saltea.