Loading Evenimente

12 octombrie 2019 | 10:00 - 18:00

Darul ancestral al femeii

Aducerea aminte a învataturilor stravechi si a practicilor de vindecare specifice femeilor, atat din Romania, cat si din alte traditii native este piatra de temeile a sanatatii si împlinirii sufletesti, dar si fizice.

În toate colturile lumii învataturile primite de femei de la batranele întelepte ale triburilor au fost cele care au format generatiile urmatoare de femei în spiritul unei vieti în echilibru, atat cu ele însele, cat si cu ceilalti membri ai societatii. Aceste învataturi, cantece si ceremonii dedicate doar femeilor erau întotdeauna transmise pe cale orala, pastrandu-se astfel misterul a ceea ce înseamna femeia care atinge si misca fiecare lucru în jurul sau, atat cu blandetea, cat si cu forta pe care o emana.

În cursul acestei întalniri vom patrunde adanc în lumea cantecelor traditionale pentru femei, dar si în ceremoniile prin care femeia îsi curata spatiul, se împamanteaza si îsi regaseste atat forta, cat si blandetea care o definesc.

Vom învata sa folosim cantece traditionale specifice (atat în limba romana, cat si cantece pentru femei primite din alte traditii), atat în munca de vindecare, cat si în viata de zi cu zi. Vom lucra cu plante de leac, atat de la noi, cat si de pe alte meleaguri, descoperind astfel cat de puternica este legatura noastra, a femeilor, cu Mama Pamant.

Vom lucra cu acele lucruri care ne definesc pe noi ca si femei si vom învata cum sa ne transformam “defectele” în daruri.

În cadrul acestui cerc de femei ne vom dedica atat lucrului cu elementele, cat si cu plantele de leac, de la noi, dar și din America de Sud și de Nord. Vom folosi cantecele specifice lucrului cu plantele si vom învata sa le întelegem si sa comunicam cu ele prin intermediul cantecelor si ceremoniilor specifice acestora.

Va invitam sa aduceti cu voi un caiet si un pix/ creion, tobe, zuruitori, sau orice alte instrumente cu care lucrati în practica voastra spirituala, mancare gatita de fiecare (sau salate, fructe etc.) pentru pauza de pranz de sambata (vom lua masa împreuna si vom împartasi fiecare din belsugul nostru) si nu în ultimul rand – o inima deschisa.
*****

Facilitatoare: Ioana-Maria Iliut
Nascuta în Sibiu, Romania, a fost crescuta si educata atat în spiritul muzicii, cat si în spiritul pastrarii obiceiurilor si datinilor populare. Întotdeauna a avut un interes sincer fata de diferitele culturi ale lumii si fata de traditiile si credintele spirituale ale acestora. Datorita acestui interes, i-au fost deschise usi înspre lumea popoarelor indigene. A lucrat si lucreaza alaturi de lideri spirituali din America de Nord, America de Sud si Europa, ceea ce îi permite sa creeze punti între lumea învataturilor stravechi a popoarelor indigene si lumea occidentala. Îsi dedica viata cailor spirituale ale popoarelor indigene si se apropie de aceste învataturi cu mult respect si dedicare, încercand astfel sa pastreze demnitatea acestor traditii si ceremonii milenare. Impartaseste din experienta si cunoasterea ei, in cadrul evenimentelor de grup si in sesiuni individuale de vindecare, in Romania si in strainatate.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de facebook: Cantece si ceremonii de vindecare pentru femei: https://www.facebook.com/ceremoniidevindecarepentrufemei/
sau blogul:
www.vindecarepentrufemei.wordpress.com
Un interviu cu Ioana-Maria Iliut puteti viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=GajQR8L_xvo&t=374s
*****

Program 11 – 13 octombrie 2019:
Vineri 11 oct, orele 18:00 – 21:00
Sâmbata 12 oct, orele 10:00 – 18:00, cu pauza de pranz si pauze de confort
Duminica 13 oct, orele 10:00 – 15:00, cu pauze de confort.
Inscrierea se face pentru tot programul.

Contributia:
Contributia pentru acest workshop este de 500 RON.
Pentru rezervarea locului, este necesara achitarea unui avans de 200 RON, pana la data de 30 septembrie.

Detalii suplimentare si înscriere:
Prin email la adresa: [email protected]
Telefon la Hermitage: 0731 770 860

Va asteptam cu drag!