Loading Evenimente

13 decembrie 2019 | 19:00 - 21:00

El Madre & Un Kapnobatai, Cantece care se vad

El Madre (Andreea Tincea) & Un Kapnobatai (Alexandru Anton) – CÂNTECE CARE SE VĂD. Intalnire muzicala dinamica (noi cantam, voi dansati, Sala e doar a noastra)…. si devine traditie cand nu depui niciun efort si totusi pasii se aduna o data pe an in cercul cantecului… al cantecului care se vede. El Madre si Un Kapnobatai se aduna si anul acesta in cerc sonor, la Hermitage, pentru celebrarea lunii si a inimilor pline.

Un Kapnobatai (Alexandru Anton) – voce, toba samanica, instrumente traditionale

,,Mi-este cel mai usor sa ma conectez la inima mea prin cantec. Asa cum m-a oglindit o persoana apropiata mie, atunci cand cant dau jos un “dop” de la inima si las cantecul din inima sa se reverse in mine si in jurul meu. In acest spatiu, granitele dintre oameni se pot dizolva si putem rezona impreuna cu adevarat. In 2010 am avut primul contact cu cantarea guturala siberiana (throat-singing) la atelierul de vindecare prin sunet cu Vladislav Matrenitsky si de-atunci am ramas fascinat de aceste sunete. Am calatorit apoi la originea cantarii guturale, in Republica Tuva, la festivalul “Intalnirea celor 13 samani”, iar in 2016, fascinat si mai mult de samanismul siberian, am zburat cateva mii de kilometri pana in Republica Sakha, acolo unde oamenii canta si natura raspunde si in 2019 am plonjat in natura fascinanta din Republica Altai si Mongolia.”

El Madre (Andreea Tincea) – voce

,,Artistul conștient (atât în forma omului care urca pe scenă, cât și ca dimensiune interioară a fiecăruia dintre noi) acționează la intersecția mai multor funcții existențiale: îndeplinește ceva din responsabilitățile șamanului, ceva din munca psihologilor și a filosofilor, este oglindă dar și creator al visului colectiv, este povestitorul care asigură transmiterea memoriei culturale, dar amintește și de munca unui terapeut jungian care te poate ajuta să îți citești sau să îți rescrii „circuitele” sufletului. Pentru mine călătoria în, cu, prin muzică a început din copilărie si a prins avânt cu fiecare concert sustinut in toti acesti 10 ani, cu fiecare bucata de sine descoperita. Cant pentru ca inspir si expir Puterea Vocii Personale.”

*Fotografia originala a acestui afis este oferita de artista fotograf Andra Aron.

CANTECE CARE SE VAD
Participare: 50 ron
13 decembrie 2019, orele 19.00, la Hermitage (Str. Eminescu nr. 127)

INSCRIERI la: https://forms.gle/MN4Vzuqavgzpk4w19