True Zen - Introducere in practica zen cu Maestrul Myoken

True Zen - Introducere in practica zen cu Maestrul Myoken

Maestrul Yvon Myoken Bec urmeaza învataturile Maestrului Taisen Deshimaru si ale Maestrului Mokusho Zeisler. Din 1992 ofera învatatura în Romania si Europa de Est, in Bucuresti fondand templul zen Mokushozen-ji (Templul Iluminarii tacute)". În prezent traieste în Templul Taisen-ji din Budapesta, unde preda învatatura zilnic. Conduce în mod regulat sesshinuri în Romania, Ungaria si Bulgaria.

*

Zenul este transmisia exacta a practicii zazen. Este practica posturii ?i a respiratiei corecte, cu corpul si mintea unificate, abandonand astfel orice idee sau spirit de cautare ori de profit personal, detasat de complicatiile mintii egoiste. Este postura în care "trezitul" Shakyamuni a atins iluminarea acum 2600 de ani. Maestrul Deshimaru o numea "Întoarcerea la conditia normala, originara, universala a corpului si a mintii".

Zazenul se adreseaz? deci tuturor, fara deosebire de varsta, sex sau inteligenta. Practicat cu regularitate, urmand învatatura maestrilor autentici ai transmisiei, zazenul conduce la transformarea radicala a viziunii noastre asupra lumii si aduce fericirea profunda în viata cotidiana. 

Zenul nu este filosofie, nu este psihologie, nu este doctrina. El este dincolo de filosofii, de concepte, de forme. Esen?a zenului nu se exprim? prin cuvinte, asadar va invitam la practica.

*

Multumim Mokusho Zen House (str. Complexului nr. 2A, Bucuresti) pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului. Pentru mai multe detalii: www.mokushozen.ro 

www.facebook.com/MokushoZenRomania/

*

Data evenimentului: 11.11.2018, orele 18:00 - 19:30

Participarea este gratuita, donatiile sunt insa binevenite.

 

 cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste