Navaratri - Mantra, Yantra, Dans

Navaratri - Mantra, Yantra, Dans

Un eveniment la confluenta dintre domenii, care abordeaza transformarea interioara a omului prin mediul sonor, vizual, dans si metafore, ilustrând eterna calatorie de la întuneric la lumina, de la suferinta la fericire. 

Navaratri înseamna “noua nopti” si este un festival sarbatorit în India de doua ori pe an. Tranzitiile dintre primavara-vara si vara-toamna sunt considerate conjuncturi climatice si astrologice importante la nivel macrocosmic si microcosmic. Se spune ca aceasta perioada, cand natura se schimba, creeaza conditiile favorabile pentru transformarea interioara a omului, fiind un moment propice pentru a lasa în urma vechiul si pentru a ne reînnoi. 

Odissi este un stil de dans clasic din India recunoscut pentru gratie si expresivitate. Practicat în vechime ca ritual de templu, îsi pastreaza în continuare esenta spirituala, având capacitatea de a înalta constiinta, atât a artistului, cât si a privitorilor. 

Spectacolul va ilustra calatoria evolutiva a omului de la nivelul instinctual, ancorat în frica, agresivitate si posesivitate, pâna la starea de armonie, fericire, împlinire si libertate. 

Mantra si Yantra, doua instrumente inseparabile în traditia indiana, vor introduce programul de dans, adaugând o noua dimensiune si o profunzime sporita întregii experiente. 

----------------------

Iuliana Nalatan este presedintele Centrului Cultural "Rabindranath Tagore", asociatie non-profit ce organizeaza anual Festivalul "Namaste India". A început sa studieze dansul clasic Odissi în anul 2013, sub îndrumarea mai multor profesori si artisti de exceptie, carora le este profund recunoscatoare: Reela Hota, Meera Das, Jhelum Paranjape si profesorii de la scoala de dans Smitalay din Mumbai. A experimentat pe perioade extinse de timp viata în ashram-urile Bihar School of Yoga si a realizat numeroase calatorii în India, o parte din experientele ei fiind incluse în cartea “India Darshan”, publicata la Editura Cununi de Stele”. 

Lavinia Puflea a început sa studieze yoga în toamna anului 2008. Dupa mai bine de 5 ani de practica la Bucuresti si la Timisoara, în 2014 a descoperit Yantra, ca instrument de transformare a constiintei, în cadrul cursului de Yogic Studies, organizat de Bihar Yoga Bharati (Institutul de Studii Avansate al Stiintelor Yogice) din Munger, India. Ca parte a materiilor învatate sub ghidarea profesorilor de yoga din ashram, a participat la activitati de creare a Yantrei, fiind captivata de limbajul silentios si puterea de exprimare a acesteia.

----------------

Data: vineri, 19 octombrie 2018

Ora: 19:00

Durata programului: 1h 30 min 

Donatie: 50 lei. 

Adresa: Hermitage Urban Spiritual Hub, Str. Mihai Eminescu nr. 127

În traditia salii Hermitage Urban Spiritual Hub, intrarea se face fara încaltari. În cazul în care corpul va permite, va recomandam sa veniti îmbracati în haine confortabile, pentru a putea sta asezati pe perne în timpul programului. 

Va multumim pentru întelegere.

 cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste