Inapoi la Armonie cu TRE® - Tension & Stress Releasing Exercises

Inapoi la Armonie cu TRE® - Tension & Stress Releasing Exercises

De ce stresul nu este un inamic si cum putem accesa, cu usurinta si eficacitate, abilitatea organismului de a se relaxa profund si de a se reintoarce la armonie?
Cand organismul intra in stare de alerta, RESURSELE noastre INTERIOARE sunt directionate catre a face fata situatiei de pericol (perceput sau real) si, implicit, aceste resurse nu mai sunt disponibile pentru refacere, recuperare, reinnoire.  Aceasta 'decizie' de alocare a resurselor in scopul PROTECTIEI (lupta-fugi-ingheata) nu este una logica, ci este luata intr-o fractiune de secunda de sistemul nervos autonom si ne serveste pentru a supravietui ca umanitate.

Stresul este raspunsul neurofiziologic DE MOMENT, raspuns absolut firesc al tuturor organismelor care se gasesc intr-o situatie de potential pericol. 
In acea fractiune de secunda, sistemul nervos autonom aloca resurse suplimentare de energie catre organele care il vor sustine in actiunea de a lupta sau a fugi pentru a-si recapata SENZATIA DE SIGURANTA -- inima, plamani, membre -- energie pe care o furnizeaza redistribuind-o de la organele moi (viscera). Dupa un astfel de episod stresant, cand ne simtim din nou in SIGURANTA, organismul stie in mod natural cum sa revina la STAREA DE RELAXARE si homeostaza -- starea de functionare optima, in care resursele interne sunt realocate catre organele moi si catre tesuturi in scopul repararii, refacerii, infloririi ca individ. Aceasta stare de relaxare este accesata tot printr-o comanda a sistemului nervos autonom -- aceea de a 'scutura' corpul sau de a tremura, eliberand toata incarcatura ramasa in sistem ca si contractari musculare & hormoni de stres. astfel redistribuind energia in mod armonios catre INTREGUL ORGANISM.

Problema intervine in momentul in care acest raspuns de stres devine unul PERMANENT, cronicizat, starea noastra 'normala' de a functiona in viata si in lume, cand sistemul de alerta ramane mereu pornit, iar mare parte din resursele noastre interne sunt distribuite in scopul apararii, lasand astfel organele si tesuturile vitale sa functioneze cu rezerve scazute de combustibil / energie.

INSA, daca le cream mediul potrivit de SIGURANTA si RESPECT, daca ii acordam corpului ocazia sa incetineasca si sa nu mai fie fugarit de viata prin viata, organismele noastre stiu exact cum sa se reintoarca la armonie -- prin activarea RASPUNSULUI DE RELAXARE a sistemului nervos autonom, realocand astfel energia catre functionarea echilibrata a intregului organism.

Cheia este sa stim cum sa accesam sistemul nervos autonom si aceasta abilitate naturala a corpului de a se intoarce la armonie!

In cadrul evenimentului ~ Inapoi la Armonie cu TRE® ~ te invitam sa iti reamintesti cum este sa te simti relaxat si ‘acasa’ in propriul corp si sa re-cunosti resursele interioare care doar astepta sa fie deblocate si realocate pentru a te sustine sa-ti traiesti viata cu si mai multa armonie!

TRE® sau Exercitii de Eliberare a Tensiunii & Traumei este o serie simpla si inovatoare de exercitii ce sustin corpul in eliberarea tiparelor de stres, tensiune si trauma.Creat de dr. David Berceli, PhD, TRE® activeaza reflexul natural de tremur sau vibratie al organismului, intr-un mediu de respect si siguranta, vibratie care deblocheaza tensiunea musculara si calmeaza sistemul nervos intr-un mod profund. Cand acest mecanism de vibratie este pornit intr-un mediu de siguranta, corpul este incurajat sa se intoarca la starea sa naturala de homeostaza si armonie, din interior catre exterior, stare a carei durata creste pe masura ce practica TRE® este insusita ca unealta naturala de auto-reglare & auto-refacere. In cadrul clasei vom impartasi informatii relevante despre raspunsurile de stres si de relaxare ale corpului, si vom experimenta o sesiune facilitata de TRE®, invitand intoarcerea catre starea naturala de relaxare profunda in propria piele!

CAND? 
Sambata, 24 martie 2018, de la 11:00

UNDE? 
La Hermitage Urban Spiritual Hub din Str. Mihai Eminescu, nr. 127

CAT? 
In avans:
= 130 RON / persoana 
= 110 RON / persoana pentru inscriere alaturi de un partener
La fata locului:
= 160 RON / persoana
= 130 RON / persoana pentru inscriere alaturi de un partener

Inscrierea in avans se face trimitand email catre: treromania@gmail.com
Participarea la aceasta clasa este deschisa in limita locurilor disponibile.

CE? Adu cu tine:
- haine lejere de schimb in care sa te simti confortabil
- sticla cu apa
- o esarfa / un sal / o paturica cu care sa te poti inveli
- deschidere si curiozitate de a-ti cunoaste inteligenta organismului si de a sadi si creste o relatie armonioasa cu corpul tau

CUM?
Daca vrei sa iti asiguri locul, inscrie-te in avans prin email catre Teodora la: treromania@gmail.com 
Insusit ca unealta de auto-reglare, pe termen mediu si lung TRE® sustine cresterea rezilientei in fata stresului.

ALTE DETALII PARTICIPARE:
- Procesul de introducere in mecanismul TRE® se face in cadrul unui grup mixt cu participare deschisa atat femeilor cat si barbatilor.
- Oricine poate participa la aceasta sesiune de grup, indiferent de nivelul conditiei fizice.
- TRE® este un proces somatic in care lucram direct cu corpul, intr-un mediu de siguranta in care organismul primeste permisiunea de a elibera fizic tensiuni musculare si tipare de contractare. Nu presupune a vorbi despre evenimentele stresante sau traumatizante.
- Participarea la sesiunea introductiva are ca scop familiarizarea cu propriul mecanism de vibratie prin intermediul TRE® ca metoda do-it-yourself de a restabili echilibrul si armonia intregului organism. 
- In urma acestei sesiuni, participantii pot continua practica TRE® cu un facilitator pana la invatarea procesului sau, daca se simt confortabil, pot explora pe cont propriu, si sub nici o forma NU acorda dreptul de a arata sau conduce alte persoane prin procesul TRE®
- Va rugam sa aveti in vedere ca acest grup nu se adreseaza femeilor insarcinate si copiilor. 
- Daca va confruntati cu dizabilitati fizice sau daca ati avut o interventie chirurgicala in ultimele 3 luni, va rugam sa o contactati direct pe Teodora la treromania@gmail.com

FACILITATOR: 
Teodora Buzoianu ~ Facilitator Certificat TRE®
Bio: https://traumaprevention.com/tre-provider-list/?filter=1&ID=1195&ulist=2&list=2

Va asteptam cu drag Inapoi la Armonie!cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste