Inima Practicii Meditative, Curs de 4 Saptamani cu George Petre

Inima Practicii Meditative, Curs de 4 Saptamani cu George Petre

Theravada Vipassana: Inima Practicii Meditative
Vipassana, termen care apare pentru prima oara în textele buddhiste din limba Pali, înseamna “viziune clara” . Este viziunea lucrurilor ‘asa cum sunt’ care marcheaza momentul trezirii.

In acelasi timp, Vipassana desemneaza si o practica. În acest sens, Vipassana este asociata cu practica meditativa de adunare si calmare a mentalului cunoscuta ca ‘Shamatha’. Practica începe prin cultivarea capacitatii de a fi prezenti cu experienta corpului, a starilor afective, a ganduriilor si a emotiilor, în momentul prezent. Respirand, lasam perceptia noastra sa se extinda– ganduri si emotii apar, ganduri si emotii dispar.

O minte focalizata, clara, poate intelege natura tuturor fenomenelor. O minte clara poate percepe direct natura realitatii.

Aceasta realizare apare brusc si pe neasteptate, dincolo de orice fel de gândire discursiva. Este experienta lucrurilor nu din punctul de vedere al eului, ci din punctul de vedere al realitatii în sine. Aceasta perceptie apare ca un fulger care lumineaza întregul peisaj, dincolo de punctul nostru de vedere limitat.

Experienta lucrurilor ‘asa cum sunt’ este întotdeauna surprinzatoare.

***

ABORDARE CURS
Folosind ca baza Textele Pali, vom dezvolta urmatoarele teme:
Stabilizarea si clarificarea campului mental si emotional, cultivarea cunoasterii folosind cele Patru Constientizari. (Satipatthana Sutta) 
Cele Trei Caracteristici ale Experientei (Tri-Lakshana)
Cele Patru Adevaruri Nobile. Aplicatia lor in practica Sattipathana (Catur Ariya Sacca)
Detalierea contextului cultivarii. Calea cu Opt Ramuri (Attangika Magga)
Cultivarea Dragostei Universale (Metta Bhavana)

***

PROGRAM
Cursul este compus din 4 sesiuni saptamanale (marti 6-27/2, orele 19:30 - 21:30) si 1 zi de practica intensiva (duminica 3/3, orele 09:00 - 16:00). 
1. Instructiuni/Practica: 40 minute
2. Prezentare : 30 minute
3. Q&A, Discussion: 30-40 Minute
3. Meditatie grup: 20-30 min

***

PARTICIPARE
Desi accesibil pentru incepatori, acest program este destinat celor care au deja testat apele practicii meditative si sunt cel putin familiarizati cu postura si practica introductiva. Inscrierea se face in pentru tot cursul (toate cele 4 intalniri). 

Cost participare: 250 ron. Se achita inainte de curs, la locatie (Hermitage, str. Mihai Eminescu, nr. 127, Bucuresti).
Inscrieri: info@yogaepoche.ro

***

DESPRE GEORGE PETRE
Influentele sale primare sunt traditiile Birmaneze (Pa-Auk Syadaw, U Ba Khin) si traditia Thai Forest (Ajahn Amaro, Ajahn Succito). In acelasi timp, a integrat viziunea oferita de Yoga Clasica a lui Patanjali si experienta captata dupa aproape douazeci de ani de practica. Ofera aceste invataturi intr-un mod accesibil, integrand realitatile vietii in secolul 21. Mai multe detalii gasiti aici: http://yogaepoche.ro/contact-meditatie-yoga-bucuresti/cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste