Inima Practicii Meditative, Curs de 4 Saptamani cu George Petre

Inima Practicii Meditative, Curs de 4 Saptamani cu George Petre

Vipassana, termen care apare pentru prima oara în textele buddhiste din limba Pali, înseamn? “viziune clara” . Este viziunea lucrurilor ‘asa cum sunt’ care marcheaz? momentul trezirii.

In acelasi timp, Vipassana desemneaz? ?i o practica.

În acest sens, Vipassana este asociata cu practica meditativa de adunare ?i calmare a mentalului cunoscut? ca ‘Shamatha’. Practica începe prin cultivarea capacit??ii de a fi prezenti cu experien?a corpului, a starilor afective, a ganduriilor si a emotiilor, în momentul prezent. Respirand, lasam perceptia noastra sa se extinda– ganduri si emotii apar, ganduri si emotii dispar...

Aceasta perceptie dezvaluie natura tuturor fenomenelor. 

De multe ori realizarea apare brusc ?i pe nea?teptate, dincolo de orice fel de gândire discursiv?, dincolo de minte: o experien??/perceptie care apare ca un fulger, luminand întregul peisaj.

***

ABORDARE CURS
Folosind ca baza Textele Pali, vom dezvolta urmatoarele teme:

* Stabilizarea si clarificarea campului mental si emotional.
* Cultivarea cunoasterii folosind cele Patru Constientizari. (Satipatthana Sutta) 
* Detalierea contextului cultivarii. Calea cu Opt Ramuri (Attangika Magga)
* Cele Patru Adevaruri Nobile. Aplicatia lor in practica Sattipathana (Catur Ariya Sacca)
* Cele Trei Caracteristici ale Experientei (Tri-Lakshana)

***

PROGRAM
Cursul este compus din 4 sesiuni saptamanale (marti 6-27/2, orele 19:30 - 21:30) si 1 zi de practica intensiva (duminica 4/3, orele 10:00 - 16:00). 
1. Instructiuni/Practica: 40 minute
2. Prezentare : 30 minute
3. Q&A, Discussion: 30-40 Minute
3. Meditatie grup: 20-30 min

***

PARTICIPARE
Desi accesibil pentru incepatori, acest program este destinat celor care au deja testat apele practicii meditative si sunt cel putin familiarizati cu postura si practica introductiva. Inscrierea se face in pentru tot cursul (toate cele 4 intalniri). 

Cost participare: 250 ron. Se achita inainte de curs, la locatie (Hermitage, str. Mihai Eminescu, nr. 127, Bucuresti).
Inscrieri: info@yogaepoche.ro

***

DESPRE GEORGE PETRE
Influentele sale primare sunt traditiile Birmaneze (Pa-Auk Syadaw, U Ba Khin) si traditia Thai Forest (Ajahn Amaro, Ajahn Succito). In acelasi timp, a integrat viziunea oferita de Yoga Clasica a lui Patanjali si experienta captata dupa aproape douazeci de ani de practica. Ofera aceste invataturi intr-un mod accesibil, integrand realitatile vietii in secolul 21. Mai multe detalii gasiti aici: http://yogaepoche.ro/contact-meditatie-yoga-bucuresti/cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste