Theravada Vipassana - Trezirea Corpului, Cultivarea Prezentei cu George Petre

Theravada Vipassana - Trezirea Corpului, Cultivarea Prezentei cu George Petre

Toata cunoasterea, incepand de la cunoasterea de sine, depinde de claritatea cu care putem privi in interior. Vipassana, esenta practicii meditative in traditia Theravada, traditia buddhista originara, este cultivarea acestei priviri interioare. Cheia practicii este antrenamentul unei continuitati in campul atentiei. Putem numi acesta atentie “atentie constienta”. Un aspect simplificat al acestei practici este cunoscut sub denumirea de “mindfulness”. Si pentru ca aceasta ‘privire clara’ ramane ancorata în prezenta organica, este natural ca punctul de pornire sa fie o apreciere a naturii subtile a corpului– a corpului vital, a corpului alcatuit din senzatie si afect, a corpului trait.

STRUCTURA PROGRAM:

1. Instructiuni, practica partial ghidata/Meditatie: 45 minute

2. Prezentare text, ideii principale/Q&A: 45 minute

3. Meditatie: 30 minute

PARTICIPARE: Atelierele sunt destinate celor care au deja testat apele practicii meditative si sunt cel putin familiarizati cu postura si practica introductiva.

DONATIE sugerata: 30 ron

INSCRIERI pe formularul online: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRxn1rydpCe3ztbEzefk8tt2ziCO2dMvRmhf0VRcDm80Ue-Q/viewform?c=0&w=1 

DESPRE GEORGE PETRE www.yogaepoche.ro

*Co-Fondator si Director de Programe, Asociatia Alethea/Centrul Anahata, Meditatie si Yoga Clasica: 

*Practica Yoga Clasica (Samkhya Yoga) in traditia lui Patanjali, si Meditatie (in traditia Theravada) de mai mult de douazeci de ani; *Detine un Bachelors of Science (Electrical Engineering), Cornell University si un MBA de la Kellogg Graduate School of Management la Northwestern University;

*Nascut in Romania, a locuit pana in 1995 in Statele Unite;

*A efectuat nenumarate seminarii si retrageri de practica de durata scurta si lunga (peste trei luni) in India, Thailanda, Sri Lanka, Birmania, America de Nord si Europa. Printre profesorii lui se numara Arnaud Desjardins, A.G.Mohan, Eric Baret, Francis Lucille, Charles Genoud, Godfrey Devereux, Richard Freeman, Ajahn Sucitto, Ajahn Amaro, Andre Riehl, Mark Dyczkowsky.

 cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste