Biodanza - Arta devenirii prin miscare constienta cu Liliana Cosbuc Iordache

Biodanza - Arta devenirii prin miscare constienta cu Liliana Cosbuc Iordache

BIODANZA este o scoala, un sistem de valorificare a imensului potential genetic uman prin inducerea starilor de VIVENCIA (traire profunda în AICI SI ACUM), careia ii corespund 5 linii de baza: vitalitate, creativitate, afectivitate, sexualitate si transcendenta, experimentate prin intermediul muzicii, a miscarii si a intalnirilor de grup. 

 

Acest sistem a fost dezvoltat de Rolando Toro (psiholog , antropog, poet si pictor chilian în anii’60), pe vremea cand lucra la Centrul de Cercetare Psihiatrica in Santiago. Acesta a cautat o metoda de reeducare afectiva, echilibrare a sistemului locomotor si a functiilor motorii in acelasi timp dand vietii un sens superior: acela in care fiecare e unic si valoros fiind totodata conectat cu propriile celule, cu ceilalti si cu intreg Universul. Astfel ia nastere Biodanza, sistemul in care Arta si Stiinta intalnesc Iubirea. 

 

Rolando Toro spune asa: “Dansul este o miscare care provine din locul cel mai profund al fiintei umane. Este miscarea vietii, al ritmului biologic, al batailor inimii, al respiratiei; este un impuls de conectare cu toate speciile biologice; este o miscare intima.” 

 

BIODANZA este pentru toata lumea. Nu trebuie sa stii sa dansezi si nici sa te "impiedici" de varsta! Biodanza nu este balet, nu este dans contemporan....Biodanza este "dansul vietii"! 

 

Astfel, cateva din multitudinea de beneficii a trairii starilor de Vivencia ar fi:

• Vitalitate: cresterea poftei de viata, a impulsului vital si restabilirea starii de echilibru, adica a sanatatii.

• Sexualitate: învatam sa intrupam, sa simtim placerea senzuala. Stapânirea acestei linii ne ofera instrumente pentru a intelege identitatea noastra sexuala. Prin linia sexualitatii devenim constienti de instincte, emotii si sentimente si avem încredere în intuitia noastra!

• Creativitate: linia Creativitatii legata de instinctul de explorare si impulsul de inovatie prezente in toate fiintele umane. Creativitatea este libertate, expresivitate, curiozitate, capacitatea de reanoire continua aplicata propriei vieti. Dezvoltam curiozitatea, reinventarea de sine, schimbarea,iesirea din stereotipuri.

• Afectivitate: linia Afectivitatii este in relatie cu instinctul solidaritatii in interiorul speciei, impulsul gregar, tendintele altruiste si riturile de asociere. Prin afectivitate se trezeste capacitatea de-a da protectie si aceea de acceptare a diversitatii umane, fara discriminare.

• Transcendenta: linia Transcendentei este capacitatea de-a merge dincolo de ego, sentimentul de-a apartine universului, legatura cu natura, stari de expansiune ale constiintei, extazul mistic.

 

Pentru dezvoltarea evolutiva a fiecarui individ este necesar ca potentialul genetic sa gaseasca oportunitatea sa se exprime in propria existenta. De aceea, Biodanza este unealta perfecta pentru autocunoastere si dezvoltare personala deoarece este un sistem integrativ, unde corpul fizic, trairea si mentalul se impletesc in mircari armonioase, astfel dezvaluindu-ni-se fiinta noastra completa. Odata intregiti, ne situam intr-un spatiu de plenitudine din care mai apoi impartasim celorlalti jocul, iubirea si originalitatea noastra, celebrand astfel bucuria vietii intr-o unica simtire!

*****

 

Detalii despre facilitator:

Liliana Cosbuc Iordache este Profesor formator de Biodanza, Sistemul ”Rolando Toro”, Scuola Modello di Biodanza di Milano. Este de asemenea, specializata in terapii complementare: Master Reiki Usui si Karuna, Consultant de Aura Soma, Cosmeticiana specializata in masaje Ayurvedic, Shiatsu, Antistres.

*****

 

Orele de desfasurare: 10.00 - 17.00 (cu pauza de o ora la pranz). Va recomandam sa va imbracati in haine comode, sa va aduceti apa si mancare (daca doriti sa ramaneti in spatiu la pranz).

Cost participare: 100 ron – se achita profesorului (la Hermitage, inainte de eveniment). 

******

 

BIODANZA este pentru toata lumea. Nu trebuie sa stii sa dansezi si nici sa te "impiedici" de varsta! Biodanza nu este balet, nu este dans contemporan....Biodanza este "dansul vietii"!cosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste