Theravada Vipassana - meditatie cu George Petre

Theravada Vipassana - meditatie cu George Petre

Vipassana este esenta practicii meditative in traditia Theravada, traditia buddhista originara.

In acest context, Vipassana este cultivarea claritatii - aspect numit ‘insight’ in adaptarile anglofone. Cheia practicii este dezvoltarea capacitatii de a mentine o continuitate in campul atentiei- sati in limba Pali (present moment awareness, eng.).

Putem numi acesta atentie “atentie constienta”.

Vom folosi aceasta sedinta pentru a introduce nu numai tehnicile de baza pentru aceasta practica meditativa dar si contextul in care ea capata sens.

*** 

Despre George Petre, Co-Fondator si Director de Programe, Asociatia Alethea/Centrul Anahata, Meditatie si Yoga Clasica: www.yogaepoche.ro

*Practica Yoga Clasica (Samkhya Yoga) in traditia lui Patanjali, si Meditatie (in traditia Theravada) de mai mult de douazeci de ani; *Detine un Bachelors of Science (Electrical Engineering), Cornell University si un MBA de la Kellogg Graduate School of Management la Northwestern University;
*Nascut in Romania, a locuit pana in 1995 in Statele Unite;
*A efectuat nenumarate seminarii si retrageri de practica de durata scurta si lunga (peste trei luni) in India, Thailanda, Sri Lanka, Birmania, America de Nord si Europa. Printre profesorii lui se numara Arnaud Desjardins, A.G.Mohan, Eric Baret, Francis Lucille, Charles Genoud, Godfrey Devereux, Richard Freeman, Ajahn Sucitto, Ajahn Amaro, Andre Riehl, Mark Dyczkowsky. 

***
INSCRIERI: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScK100h0KfVE1mzUM2pAX3K05ilhEgj_A6bGGNqW6AEUcNdbQ/viewform?c=0&w=1

Donatie sugerata pentru participarea la eveniment: 30 ron
Detalii suplimentare: 
www.yogaepoche.ro
info@yogaepoche.rocosul tau

Total 0.00 RON
Vezi Cos Plateste